ATEST Ochrona Pracy\Czytaj

6 listopada 2025 r.

[Najnowszy numer] [Prenumerata] [Spis treści]

ATEST 2/2014

P jak profilaktyczne posiłki i napoje

Posiłki powinny zawierać około 50-55% węglowodanów, 30-35% tłuszczów, 15% białek oraz posiadać wartość kaloryczną około 1000 kcal. Jeżeli pracodawca nie ma możliwości wydawania posiłków ze względu na rodzaj wykonywanej przez pracownika pracy lub ze względów organizacyjnych, może zapewnić w czasie pracy korzystanie z takich posiłków w punktach gastronomicznych lub przyrządzanie posiłków przez pracownika we własnym zakresie z otrzymanych produktów...

Artykuł "P jak profilaktyczne posiłki i napoje" ukazał się w cyklu ABC BHP. Spis artykułów z tego cyklu zamieszczamy w zakładce ABC BHP.

Więcej w lutowym ATEŚCIE.

Sigma-NOTCzytaj dalej w
Portalu Informacji Technicznej

 
 

©ATEST-Ochrona Pracy 2014

Liczba odwiedzin od 2000 r.: 63985320